Silkeborg Karate Klub

I Silkeborg Karateklub har vi særlig fokus på at træne kihon og kata som er fundamentale basisteknikker, som er vigtigt at få en forståelse for. Når vi træner kihon og kata træner vi også åndedræt, afspænding og kontrol af muskler. Gentagelser er en naturlig del af kihon og kata.

Vi bukker for vores flag, bukker inden vi går ind i do-jo’en og inden vi forlader do-jo’en. Vi begynder træningen med et bukkeritual, hvor vi gør os mentalt klar til træningen. Det første minut bruger vi på at tømme hovedet for tanker. Mange tager Wado-Ryu-ånden til sig, så det bliver en naturlig del af deres liv. Kata-træning og kihon-træning kan styrke dig mentalt, så du mærker forbedringer i koncentration, større velvære og større selvtillid.

Vi er ca. 60 medlemmer, fordelt på børn, junior og senior. Fælles for alle i Silkeborg Karateklub er karate, som vi bruger som kampsport, motionssport eller selvforsvar.

Vi har to børnehold og et voksenhold.  Børneholdene er for børn fra 8 år til 13 år.

Vi stræber efter, at de yngre børn skal lege karate ind i træningen. Vi bruger derfor en del tid på lege i opvarmningen. Når vi træner pensum-øvelserne sker det med mange gentagelser. Vi stræber dog efter, at det sker under så meget ro, som det nu kan lade sig gøre.

Efterhånden som børnene kommer højere op i bæltegrad, arbejder vi mere dybdegående med karate, hvor slag og spark vil få en mere central rolle. Vi begynder med pensumtræning, hvor vores mål er at slutte sæsonen af med en graduering/prøve.
Børnene bliver introduceret til kihon, kata og kumite og begynder mere bevidst på makkerøvelser, hvor de bl.a. udvikler deres evne til at samarbejde. Træningen bliver varieret i trænerteamet og er designet til at forbedre indlæringsevne, evne til at fokusere, modtage beskeder, koordineringsevner, smidighed og giver en god kroplig styrke.

Det er vigtigt for os, at karaten kan give børnene selvtillid og give dem mod til at tackle fysiske og psykiske udfordringer.

Derudover har vi Junior (14-17 år) og senior (18-? år). Se træningstider her

Læs om Wado-Ryu her